Wednesday, July 25, 2012

Salam Ramadan


Salam Ramadan Al-Mubarak,
kepada mereka yang bergelar muslim sekalian.

Sudah Ramadan ke-5 pada hari ini. Sudah 5 hari kita berterawih dan bersahur.
Inilah kali pertama 1001 Perempuan menyambut bulan puasa ini.
Diharapkan pada Ramadan kali ini, kita berbuat sebanyak mungkin ibadah berkualiti dengan ikhlas. Bersyukurlah kita semua kerana mampu menjenguk, menikmati dan mengharungi Ramadan pada tahun ini dengan amannya. *ayat skema*




‎5th Day Dua



اَللَّهُمَّ اجْعَلْنِيْ فِيْهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِيْنَ وَ اجْعَلْنِيْ فِيْهِ مِنْ عِبَادِكَ الصَّالِحِيْنَ الْقَانِتِيْنَ وَ اجْعَلْنِيْ فِيْهِ مِنْ أَوْلِيَائِكَ الْمُقَرَّبِيْنَ بِرَأْفَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِيْنَ

O Allah let me be, in this month, from among those who turn repentant and ask forgiveness for their sins; let me be from among those who do good and obey (Thee); let me be from among those who are Thy close friends, through Thy kindness O the Most Merciful.

Ya Allah, jadikanlah aku di bulan ini diantara orang-orang yang memohon pengampunan, jadikanlah aku diantara hamba-hamba-Mu yang soleh dan setia dan jadikanlah aku diantara para kekasih-Mu yang dekat dengan-Mu, dengan kelembutan-Mu wahai Yang Paling Pengasih dari semua pengasih.

Semoga Ramadan Al-Mubarak ini mampu beri kita perubahan untuk menjadi yang lebih baik dan berkekalan, bukan hanya sementara bulan Ramadan sahaja.


Kami semua di sini juga ingin saling mengingatkan perempuan di luar sana agar tidak culas bangun sahur serta mengharapkan bonda semata-mata untuk menyediakan juadah pagi itu sedangkan kita masih lagi enak dalam comforter sambil memeluk erat bear kesayangan.

Dan janganlah kamu terlalu banyak berbelanja untuk iftar, berpada-padalah dan bukankah lebih elok kita sama-sama mengasahkan seni masakan kita yang hampir berkarat ketika ini. Khusus buat mereka yang merupakan pelajar universiti yang asyik bercuti sekarang ini, janganlah asyik mengumpul lemak sahaja.

Untuk mereka yang takut menghadapi kenaikan berat badan melampau akibat penjamahan kuih muih dan lauk pauk yang enak di bulan puasa, tips yang boleh dikongsi adalah :

  • Waktu sahur ; makan 3 biji kurma dan sebotol air masak. (1.5L) sesungguhnya air masak mampu menghilangkan lapar.
  • Waktu berbuka ; makan 3 biji kurma dan sebotol air masak (1.5L) selepas tu pegi solat Magrib sebelum menjamah makanan berat.
  • Don’t overeat (also because it’s sunnah, we should fill our stomachs of 1/3 food, 1/3 water and 1/3 air)
  • Cubitlah kuih sekadar merasa. 

Extras :

Jaga mata, kurangkan semua drama yea, Gossip Girl, Pretty Little Liars and all. ;)

Sekian.

source : here and here




Sunday, July 8, 2012

Membezakan air mazi dan air mani

Assalamualaikum gegirls! *muah muah muah* Lama sungguh kiranya hamba tidak menjengah ke sini. Kesibukan yang melanda membuatkan hamba terlupa seketika.

Eheh... Kat sini aku cuma nak kongsi sikit je pengetahuan yang aku rasa tak semua gegirls tahu kecuali yang dah berkahwinlah. Ni untuk yang bakal nak berkahwin ni. Hehe. Korang pernah tak masa tengah syiok habis layan cerita korea ke vampire diaries ke, (ehem!) masa part-part yang merangsangkan pengaliran adrenaline dan tiba-tiba eh, dah basah spender! Pernah tak termusykil itu air mazi ke air mani? Haa..
Itu air mazi! Okay, air yang keluar dari alat sulit kita semua ni adalah air mazi melainkan cecair yang keluar akibat rangsangan anggota syahwat. Anggota syahwat tu tangan ke p***s ke, yang menyentuh klitoris atau keseluruhan vulva atau dengan merangsangkan pembukaan kemaluaan dengan alat penggetar. Maknanya kalau korang sengaja pi gesel-gesel vagina tu memang wajiblah pi mandi wajib. Hokayy?? 

Contoh alat penggetar. Sila ke sini untuk membeli. :p link

Dan semestinya bila dah keluar air mani ni, kalau waktu korang berpuasa, puasa itu dikira batal. By the way kalau onani pun dah haram so faham-faham sendiri lah dok? Ahaks. Till then, take care of your vagina for future happines! Kahkahkah!

p/s : Kalau ada yang terkurang dan perlu ditambah, silalah ye. :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...