Monday, October 24, 2011

Perangai Perempuan


Hello  
weak girls that pretend you are taff,

Perempuan kan bila dah ada boyfriend(s) usually agak depends pada boyfriend(s) dia tu. And guys selalunya suka kalau girl diaorang depends pada dia walaupun ada half yang tak suka pada girls yang asyik minta tolong itu ini sikit-sikit tanya shawl yang ni cantik tak, warna eye shadow ni match tak dengan kasut ai, Kotex ke Laurier yang sesuai. Eh?

And pada time ni kawan-kawan yang rapat dengan dia dulu kawan makan bersama 3 kali sehari, teman sebantal sekatil semua dah mula renggang. Maklumlah duk sedap-sedap bercerita bergosip, kau angguk - angguk tapi mata tak lepas dari hp, tangan tak lepas duk menaip sms. Mana kawan yang tak terasa cik adik manis oiii.

To this aku girl *rolling eyes* yang selalu nak text 24/7 and call boyfriend(s) 5,6 kali sehari sila berhenti ! Kau dah sesakkan nafas mereka. Hello hello hello .  Baby please, they got their own life and so are you. Kita pun kena ada space jugak. Alone doesn't means you are lonely, even in crowded place you can feel lonely sometimes are you? Give a break to your boyfriend(s) and find your friends ! Guys hate clingy women. Just as space enhances bonding, sticking to the man all the time makes him repel from his girfie.


Spend some time like before you found your so called soulmate(s). Sebelum ni kau senang je hidup takde diaorang dah ada diaorang why kena limitkan diri sendiri by being faithfully with them all the time. Hidup ni bukan untuk bercouple saja okeeyyyy!. Kawan-kawan kau nak letak mana babe? Masa kau single dulu kemain janji nak jadi soul sister, BFF laa then kena usha sket mula ke langit tujuh dah lupa dahhh sapa bagi pinjam baju time kau nak detim dulu. cis cis cis.
*waitwait, aku bukan suruh korang curang okey* 
What I means is, free yourself, tade sapa bole sekat kebebasan kau except kau yang menyekat kebebasan kau sendiri.

Tu satu hal, then then sharing stories about hal rumah takde tangga lagi pada kawan-kawan. yes, memang perlu tapi janganlah sampai details and kau je nak tunjuk lemah konon-konon boyfriend(s) kau gunakan kau duk marah-marah padahal kalau itu memang salah kau yang duk busy kat sana body kat sini. And if kawan kau bermurah hati meminjamkan telinga mereka untuk mendengar and lidah untuk memberi nasihat yang BAIK sahaja please timbangkan dulu dengan situasi kau tu. Jangan nadenade nak ikut semua kang kapal yang boleh diselamatkan tu jadi debu.

After that girls, kau jangan fikir negatif jepp. You know when your boyfriend(s) tak text kau ke tak angkat call ke diaorang ada hal kot. Main basket *ehem*, futsal ke study, karok, wayang dengan awek lain mana kau tau? Please please jangan lah 24/7 nak curiga ke hape. Well although some of you dah ada history yang boyfriend(s) buat perangai kan? Tapi kadang-kadang sesak juga kalau kita kena bagi report apa semua ye tak. Consider if boyfriend(s) korang tu buat macam tu? Tak rasa lemas ke? Dah tuuu yang kau duk fikir negatif kau runingkan fikiran kau jep, duk memikir tah hape hape dia buat dengan bimbo mana dia berskype perempuan mana dia bertext,padahalllllllllll dia kat sana duk elok-elok buat assignment tesis pasal fish breeding. *ehemehem*


Finally suggestion aku, kau cari few second-dhal distraction from getting too attached to him. Kau suka futsal, jom tempah satu court kita jumpa malam nanti. Suka bergosip? Log in Facebook, find minah kepoh tu, suka masak, hah buat kek biskut jual kat kawan-kawan dapat jugak untungnya.Make sure kau fill time kau dengan buat something jangan fikir sangat boyfriend(s), lagipun boyfriend(s) je punn. Kalau dah jadi hubby time tu buat jep apa kau nak.

Girls, if we show to someone how much we can live without them, surely the more they will take us from granted babe. And and if kaulah kan kau nak ke girlfriend yang asyik depends pada kau je.? Kalau time senang tape, bayang kau tengah susah dia pulak duk merengek-rengek nak itu ini suruh buat itu ini. Tak ke serabut haa, time nie kau baru rasa. Lelaki suka girls depend pada dia sebab diaorang bole boost ego *opst* and they respect independent girl. Bear this in your mind. Keep it tight. Just for a reminder, however I know your boys is good aite? ;)



psst! ini boss suruh aku up in a short notice so.... -.-'' kbai


8 comments:

Eyka said...

true..dan sebab itu la gua indipendent sampai sekarang:)

suke entri ni^^

stalker hebat ! said...

hahhaha^^ wa sukeeee doe. betol ape yg lu ckp 2. sampainaek bosan muak wa dgn dorg. dahlah satu klss satu u tp dok hadap fon 24/7. bapak bosan!



##ape y dorg sembankan agaknye erh?

Comek said...

kehkehkeh. Akhirnya!

impiana mayana said...

i think i don't msg my bf secara frequent kot dulu. sbb tu skrg ni dia dh mghilang kot. hmm..

hanaahmad said...

letih aku perempuan macam ni. gua rasa tak macho la kalau hidup menempek dengan laki je.

Mohd. Asraf said...

Aku pernah tackle sorang awek. Dah kenal, dia jenis clingy camni. Rimas aku. Time aku keje pun takleh memahami, nak aku layan 24 jam. Last2 aku carik awek lain je huhuu

Mohd. Asraf said...

Aku pernah tackle sorang awek. Dah kenal, dia jenis clingy camni. Rimas aku. Time aku keje pun takleh memahami, nak aku layan 24 jam. Last2 aku carik awek lain je huhuu

Bos Klik said...

BEST SELLER PRODUK
TOKO ACHONG - HUA


- Alat Bantu Sex Pria

- Alat Bantu Sex Wanita

- Cream Pembesar Payu Rara

- Kapsul Pembesar Payu Dara

- Kapsul Peninggi Badan

- Kecantikan

- Kesehatan

- Kondom Silikon

- Minyak Pembesar Penis

- Obat Kuat Pria

- Obat Pelangsing

- Obat Pembesar Penis

- Obat Penggemuk Badan

- Obat Penumbuh Rambut

- Obat Penyubur Sperma

- Obat Perangsang

- Penghilang Tatto Permanen

- Vakum Pembesar Penis

- Vakum Pembesar Payu Dara

- SELAMAT BERBELANJA -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...