Monday, February 6, 2012

Kau cemburu?

Hei perempuan jelly  tak tentu pasal. Kau kan satu hari tak jelly memang tak sahh. Ada je benda yang nak dicemburukan. Pantang betei tengok orang lebih sikit mula ah hormon cemburu mencanak naik. Kalau tak dapat apa yang orang lain ada mulalah nak buruk-burukkan dia, tak nak kawanlah apalah.

 
[link] Penyakit cemburu ni sentiasa mencari peluang untuk memnuhi sanubari.



Kenapa perempuan suka cemburu? Mungkin sebab nafsunya yang sembilan itu tidak dapat dipenuhi dalam beberapa segi, lalu pabila orang lain dapat memenuhi keperluan itu maka perasaan yang kagum bertukar cemburu?
Dalam kau duk jeles tak tentu pasal dengan kebahagiaan and kegembiraan orang lain tu, duk cakap "Untunglaaa", " Untunglaaakaann ada orang sayang" kau sedar tak yang kau pun ada orang yang cemburu.?

"Ehhhh! Ada orang cemburu dengan aku? Kenapa dooe?" - Plain Jane

Sebab kalau tengok di sekeliling kau, with happy family, loyal friends, gred cemerlang, body mantap, atlit sukan, baik peribadi and perhaps so called faithfully boyfie *bajet mana mungkin tiada yang cemburu. Every human being sekurang-kurang mungkin ada rasa cemburu kat orang lain. Sikit pun mesti ad. Sebab dia takde apa yang kita ada or dia juga masih belum cukup menghargai apa yang dia ada. Cemburu pun ada dua. A bad way or a good ones. Thus, yang bad tu minta jauhlakan. Yang good nie mungkin like ;

"Ohh, jeles giler tengok dia sambut birthday dengan kawan-kawan dia. Baik betei kawan dia buat surprise party untuk dia. Hurmm, aku pun nak suruh coursemate sambut birthday aku lah, kalau dorang takde bajet, aku sanggup sponsor semua so that dorang celebrate birthday aku."

Now you see? Yang baik nie not that baik la, means dia nak upgrade lebih sikit dari apa yang dia jeleskan tu dia anggap apa yang orang lain ada, yang lebih better dari dia tu as a bench mark untuk dia dapatkan something yang lebih baik. Yang bad pulak macam nie,

" Heh, dia ingat dia ada beg LV ori, dia hebat.? Jagalah kau perempuan, takat LV tu celah gigi aku je!"Esoknya LV si cantik tidak dapat ditemui. Manakala the beast tetibe ada beg yang sama dibeli dari US oleh ibunya.

Looks nie bukan takat jeles siap nak rosakkan kebahagiaan orang lain lagi. Busuk hati betul kan?But then people, perempuan kalau dah cemburu sangat MENAKUTKAN. Siap ada quote lagi, maybe sounds like this ;

People that can do a better research than FBI;  Jealous Woman.

LOL That's why lah kot perempuan memang stalker terhebaddd! FB post yang lama-lama pun dorang tahu doe. Isk isk banyak betei masa stalk kalau belajar memasak menjahit kan bagus? Kompen dah siap sepasang dua baju melayu. Tapi kan sebenarnyaaaa, orang yang cemburu nie selalu rasa insecure. Rasa dia not good enough untuk other people. Dia rasa diri dia well just plain Jane. Like me. Yeah. Ada juga orang rasa insecure sebab dia tak ada semua benda tu. Dia tak ada shape yang menarik, kulit gelap, tak ada baju ropol segala tak mampu nak beli segala baju vintage yang ada.

[link] kan? selalunya orang yang cemburu nie hidup dia menyedihkan. 

By the way babe, the best way to stop this jealousy is too stop comparing yourself with other. Cuba kau listkan benda yang orang  lain ada and apa yang kau ada. EH. itu pun compare right? -______-' kau tengok apa yang kau ada. Bersyukur. Easier type than done but try. Apa yang penting kau ada positive thinker around you to bluntly said yang

"You tahu tak yang you special sebab you have mea. Orang lain mana dapat I tapi you senang-senang je dapat, dahlah I nie hot stuff, handsome lagi, perempuan beratur tau nak duduk sebelah I kalau I pegi kelas." 

Tapi dah namanya manusia, mana nak sedar kekurangan orang lain except bab mengumpat ke apa right.? Kemain duk sokseksoksek dia pakai mini skirt weyh, perempuan tu kan dia single sebab dia takde rupa. Tskkkkkk. Semua diberi kesedaran 5saat kalau tengok orang lain guna Samsung Galaxy Notes, dia pakai BB je untuil dia ternampak orang yang guna Nokia 3310 je. Masa tu baru nak rasa bersyukur then after a blink in the eye semua tu hilang. Jealous balik.

[link] upgrading your self-esteem should be oke. kau terbaik sayang. remember that.

Mungkin jauh di sana ada orang yang sedang cemburu sama kamu,
kerana begitu disayangi oleh dia.
Walaupun kamu seringkali menyakiti hati tetapi si dia masih lagi
setia memegang janji yang sudah dimeterai.

Mungkin jauh di sana, ada sesiapa yang merasa bertuahnya kamu,
bila namamu sering terukir di bibir mulus itu tiap detik dan waktu,
diingati dalam setiap doanya,
agar Ilahi memberi peluang untuk kamu sentiasa bersama dia.

Apa pun people, bless Allah for all you have right now,
a dysfunctional family, a laptop to read this entry, room to sleep in and virtual friends to comfort you when your real friend is so busy with their works. 

Have a nice sleep babes !


3 comments:

Anonymous said...

penat aku baca coretan kamu. Wei aku x paham..tajuk dah best..tp isinya..susah nak paham..ini luahan rasa atau fakta yg cuba kamu cuba sampaikan ya?

griya wallpaper said...

terimakasih untuk informasinya semoga informasnya yang telah diberikan dapat bermanfaat salam sukses :)

Bos Klik said...

BEST SELLER PRODUK
TOKO ACHONG - HUA


- Alat Bantu Sex Pria

- Alat Bantu Sex Wanita

- Cream Pembesar Payu Rara

- Kapsul Pembesar Payu Dara

- Kapsul Peninggi Badan

- Kecantikan

- Kesehatan

- Kondom Silikon

- Minyak Pembesar Penis

- Obat Kuat Pria

- Obat Pelangsing

- Obat Pembesar Penis

- Obat Penggemuk Badan

- Obat Penumbuh Rambut

- Obat Penyubur Sperma

- Obat Perangsang

- Penghilang Tatto Permanen

- Vakum Pembesar Penis

- Vakum Pembesar Payu Dara

- SELAMAT BERBELANJA -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...