Wednesday, September 14, 2011

barang gua, barang gua la...

hye gadis! hye chantek!

"kau memang xleyh tgk orang lain lebih dari kau kan?"

statement babe..statement... benda alah ni aku dengar dari mulut seorang LELAKI yang mengajuk kata2 seorang kawan perempuan dia.. dush! malu aku yang dengar ni ha...

"perempuan kalau x de iri hati sesama korang mmg x sah kan?'

ok..statement lagi... benda2 ni korang mmg selalu dengar or korang pon buat jugak...
meh aku bagi satu scenario..

**
si bedah dengan si peah... kawan baik... rumah sebelah2... keje plak 1 tempat.. so bila gaji masuk, masing2 dengan ghairahnya p serbu shopping mall beli barang idaman masing2.. alkisah si peah ni nak beli handbag n kebetulan si bedah pon nak bnd yang sama.. si bedah p kiri si peah p kanan...

**
sampai kat kaunter, si peah tgk beg si bedah lawa... si bedah plak kata beg si peah lawa.. puji punya puji sampai melangit, si peah kata nak beli jugak beg mcm si bedah... lawa sgt kata dia...tumpang ada duit ni la nak beli..nnt da xda duit, nganga la... tapi si bedah ni xnak beli beg mcm si peah... ada brg lain nak beli katanya...so si bedah n peah pon byr.... 

**
lepas tu si beah p merayau n belilah make up baru.. nampak pula oleh si peah.. ok...dalam hati yg penuh dgn iri, xmo kalah dgn bedah, dia pon p beli jugak make up...,. n si bedah pon berkata wth yeah!!!

ok...tu salah satu la kan... perempuan ni mmg suka iri dengan orang lain.. aku tau korang mmg suka bnd2 yang lawa tapi x payahla sampai semua benda nak sama dengan orang lain... semua benda nak tiruorang lain... kalau si A beli beg prada, ko pon nak beg prada...kalau minah B beli baju ZARA korg pon nak jugak...semua benda la yang orang lain ada, korang mesti nak ada jugak,,

oh come on... semua orang ada hak untuk beli apa yang dorang suka and korang x de hak nak tiru2 orang lain even x de akta yang kata x boleh... tapi akta hak dan perasaan manusia kata 'cuba kau pikir kalau kau ade kat tempat aku, aku beli kau tiru, aku beli kau beli...'

bagi golongan2 yang suka tiru2 ni, come on la..korang da xde taste sendiri ke sampai nak memiliki apa yang orang lain ade.. hmmm aku no komen la kan... tapi kalau aku kat tempat orang yang ditiru tanpa memikirkan hak asasi manusia, mmg aku panas la kan... aku penat pusing satu mall nak cari brg tu end up ko g beli bnd yg sm, sebijik, satu brand mcm yg aku beli..no3...xboleh terima...

so, ubah tabiat ye ladies... jadilah yg rare sikit...br orang lain nampak korang outstanding,,, biar korang ada style korang sendiri k.. :)

                                                no3!!! ya ladies :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...