Saturday, September 10, 2011

susah senang memilih

dulu gua pernah jd awek orang... gua sayang gila babi..sayang mcm nak mati..gua korban masa gua semata2 nak teman dia bila dia susah.. gua beli hadiah mcm2 bila birthday dia walaupun gua xde duit... hari2 gua pikir nak buat surprise apa untuk dia... gua makan apa, gua teringat kat dia... bykla kenangan gua dengan dia... tapi sayang, hubungan kami terputus tengah jalan...

gua patah hati.. gua kurung diri gua dalam bilik..gua nangis in silent mode..gua takut mama gua marah.. seminggu gua diam jd tunggul kat rumah...sepatah org tanya sepatah gua jawab.. kira gua silent habis la.. gua pandang barang dia bagi, gua nangus...gua pandang baju dia bgi,gua nangis... dah jadi minah murah air mata... kalau jual mmg gua boleh dpt untung baik punya.... 

gua single beberapa tahun...sampai gua jumpa sorg mamat  ala2 cina... gua suka laki mata sepet... gua bajet dia boleh buat gua happy..tapi haram... lagi taik dia bagi gua... dia main kayu 7 belakang gua... gua kasi kata putus gua nak backoff... gua sedih lagi... gua benci laki.. gua rasa laki semua mcm gampang.. xde hati perut...gua xpercaya laki dah...

gua habis belajar utk level 1... gua up g blajaar level 2..  gua masuk tempat yg laki pompuan nisbah 1 : 15.. gua sorg je ala2 gadis dalam kelas.. pergh! first impression gua mmg A lah kan! tp gua teruskan...semangat belajar gua masih tinggi....

1 sem gua duk situ, gua terima lamaran member gua.. kali ni gua xbrani buat keputusan..gua tanya mmber gua.. bg peluang kat diri sendiri kata dorang..gua kata gua takut. nnt gua kn tinggal lg... dorg kata xsalah pon... gua diam... diam tanda setuju... kali ni gua kapel jauh.. beribu2 batu... gua kapel jarak malaysia oversea habaq hang... tapi kali ni gua tahan sebulan je.. xde x factor kata dia.. gua rasa sedih tp xde tahap gila babi sbb gua dlm proses pre trial...

pastu ada 4 5  org mamat dtg kat gua dengan pakej yg mmg gua suka... dtg lamar gua.. gua reject semua.. gua kata ada jodoh, ada la... gua mmber je dengan mamat2 ni... gua kuar dengan dorg, gua lepak dengan dorg, gua makan dengan dorg..tapi dalam hati gua, gua nak tunggu salah sorg dr dorg sbb gua mmg suka dorg... cuma bukan masa lg..

sampai satu masa, sorang2 tinggalkan gua.. sorang2 bla dengan awek masing2... sekarang gua duk diam2 tgk dorang happy dengan awek masing2... gua senyum tapi hati gua nangis...


gua citer, gua kongsi bukan sebab gua nak luah perasaan hati gua yang mmg sedih tapi gua xnk org lain rs apa gua rasa.. kalau ada berpuluh laki datang kat kau, jangan senang2 kau grab mana berkenan di hati... kau tunggu dan tunggu...sampai satu masa, sorang sorang akan angkat kaki dengan awek dorg... tinggalkan korg mcm tu je.. nnt yg betul2 stay tu lah yang betul2 ikhlas dengan korang...

-gua xtau haram jadah apa yang paksa gua menulis lagi-


3 comments:

Pistachio said...

gua suka ayat lu... perempuan perlu tough.. though hatinya selembut tisu..

gua dulu pn sopan kekdahnya.. sekali patah hati, terus transform jadi rock kapak.. wacchhhaaa...! keh keh keh.

jika lelaki tuh stay, maybe dia benar2 ikhlas.. tp pastikan dia berusaha mendapatkan kau.. bukan setakat tunggu2 takde usaha..

huahuahua..!

- elina - said...

aku penah jadi mcm ni.

rasa nk tendang sekor.

tp tak tahu atas sebab apa.

ke aku yg patot kena tendang ?

entah laaa

miss clorox_xoxo said...

pistachio - gua rasa gua nak hentam sume mamt2 yg da angkat kaki bla dr hidup gua...

elina - sapa salah tu xpntg.. yg pntg life tu ajar kita sesuatu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...