Tuesday, June 28, 2011

kasut tumit tinggi

penulisan aku x sebagus a samad said...
idea aku x sehebat afdlin shauki....
imaginasi aku x sehebat penulis buku harry potter...
tapi penulisan aku sekadar memnuhi hari penambah pearsa dalam kehidupan seharian...

aku pon perempuan biasa macam kalian...
aku pon ada rasa nak cantik dan segak bergaya bila di public..

kasut tumit tinggi....
apa yang bakal aku cerita ni pasti ada antara kalian yg pernah laluinya...

zaman sekolah...
aku buta fesyen...
muka aku sememeh...
aku perempuan comot...
gaya jalan ku kasar..
pakaian aku cuma seluar dan t shirt bangang..
ade gambar spongebob, ade gambar SAYA SAYANG MAK SAYA
kasut aku hanya selipar pasar malam ataupun sndal
tapi bila umur makin meningkat
aku belajar cara nak kemaskan diri
aku ada keinginan nak jadi cantik

yela
sekarang ada mcm2 jenis tudung
lilit sana lilit sini
pin sana pin sini
baju pon da mcm2 style...
ade renda sana ada renda sini
hati teringin nak pakai semua tu
tapi takut
xreti

aku mula dengan kasut tumit tinggi
mula2 berjalan alahai, sakitnye kaki
gaya jalan macam si pondan br nak menjadi
kasar mak!
dari pakai tumit tinggi aku mula beralih kepada pakaian ala2 girl gitu..
yela..xkan nak pakai kasut tumit tinggi dgn baju t shirt lusuh dan jeans xde cutting..
nnt org kata fashion crime..

dari kasut tumit tinggi, aku ubah gaya tudung aku
org belit2 aku pon nk belit2
org fesyen2 aku pin nak fesyen2 jugak

sekarang dari kasut tumit tinggi aku dah tukar gaya tudung dan penampilan dari cara aku berpakaian..
dari kasut tumit tinggi aku gain confodent nak pakai baju renda2
dari kasut tumit tinggi aku ubah cara aku pakai tudung
dari kasut tumit tinggi aku jadi perempuan sejati

hey wanit
hey gadis
kita semua ada rasa nak jadi cantik
xsalah kita mencuba benda yg baru

kalau aku jadikan kasut tumit tinggi sebagai penaik semangat...
jadi korg apa pula?????

11 comments:

aida said...

make up! start dgn compact powder!

anak abah said...

mungkin pelik, tp dr tudunglah, sy ade semangat nak bergaya. yela.. sebelum ni asek pakai tudung bawal je kan. bile dah keluar macam2 jenis tudung, semangat nak berfesyen tu terus timbul.

catherine- said...

peewwwiittt!

kasut tumit tinggi buat kita rasa lebih konfiden.tp pastikan kuku kaki cantik dan x berkerak ye sayang2 sekelian

:)

Comek said...

I belum terbuka hati untuk bertudung lagi. Belum mendapat hidayah kot. =.=

Danish. said...

lipstick.

Amiey White said...

bikini !!!!

eiffel said...

celak.

mendatak hijau said...

6 tahun lepas
sorg pompuan cilake ckp
AKU TAK PANDAI BERFESYEN

myMOONyet said...

kasut boot. but, kasut boot aku still tak dapat2 nak membeli. harap tahun ni aku dapat bodek mak nak membelinya :P

catherine- said...

hahaha~ comek menggelabah!

Comek said...

keh keh keh. Tak boleh eh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...