Thursday, June 16, 2011

Seth Nora Elena. Hyperbola?

Apa main bola bola pulak ni? *Emo

Kau kenal Seth? Seth Tan Abdullah. Tak kenal? *jegil biji mata* Jangan nak menipu sunat pula kat sini. Semua yang ada telebisyen mesti kenal dia. Terutamanya peminat TV3. Btw dia ni dah jadi gilaan ramai homosapien bervagina kat luar sana tu. Aku? Walaupun dekat U haramjadah nak jumpa telebisyen, tonton.com.my kan ada? Ehhe.



Nora Elena memang rating dia tgh menggilagila up waktu skrg ni. Dengan tak semena mena herogades Aaron Aziz dan si jelita Siti Saleha menjadi bualan mulut makcik makcik dan anak anak dara kampung seluruh melesia. Watak Seth suami kepada Nora Elena seringkali dikatakan "ouh sweetnyaa!" atau "gila lah. romantik s*al mamat ni". Heppp jangan mencarut. Tuhan taksuka. Kau si perempuan2 di luar sana tu, betul kan Seth waktu ni telah menjadi suatu fenomena yang memenuhi kriteria menjadi lelaki idaman? Fine. Tolak tepi kes dia pernah merogol Nora. Kalau dia tak buad benda tu, dia dikira almost perfect lah kot. Tapi kalau dah takde peristiwa tu, tu bukan cerita Nora Elena lagi dah. Dah jadi cerita aku.

Seriously saying, seriously betul betul ada orang yang boleh dikatakan seorang suami almost reach to purrrr-fectt macam dia ni ke? Kat akak akak yang dah bersuami, soalan ni seriously adik bukak utk akak2 sekalian menjawabnya. adik? :P

Untuk lakonan drama, nampak gila sweet bergulagula gila si Seth ni. Macam aku. Aku yang berjiwa agak jantan ni tetiba ter'berangan' nak satu stok suami macamni kalau boleh kahwin banyak. HAHAHAPAKAHH? >_< 

wuwuwuw handsomee *menangisss T__T

Siapa taknak weh lelaki supercool macamni. Waktu tengok cite ni seriously aku rasa penonton2 perempuan dia dok tumbuk tumbuk bantal geram je tengok si elena yang selalu tak hargai keromantisan Seth tu. Yang opah opah mesti dok tenyeh tenyeh sireh dengan muka takpuas hati. Yang makcik kat dapur main baling baling lesung sebab kontrol marah punya pasal. Handsome. Penyabar. Romantik. All in one package semua ada kat Seth. Tapi bila aku cuba berangankan dia, minda aku asyik nak hasut aku; "kamon lah. mana ada real life lelaki gila perfect mcm dia". Well kenyataan ni mungkin meranapkan impian2 lelaki yang mahu menjadikan Seth sebagai sifu memikat wanita diorang kan hahahaha. Takboleh blah. 

Tu pendapat aku je. Budak hingus hijau lagi.Takde pengalaman bersuami :P Belummm. Bukan takdeee. :PP But well actly aku sangat takut dengan perlambangan lelaki baik yang 'hyperbola' tentang watak Seth. Sebab ini menjadikan naluri wanita seperti aku asyk nak mengharapkan lelaki purr fect walau pada hakikatnya tiada manusia perfect atas mukabumi ni. Jika demikian perasaan kebanyakan perempuan kat melesia ni, melopong lah lelaki lelaki lain yang ada.

Dan kau tahu? Halusnya, ini agak menyakitkan perasaan isteri isteri yang mendapat suami buas liar suka bagi cop tapak tangan kat muka isteri. Kalau dah para suami diorang lagak perangai dah macam baru keluar zoo, lelaki diorang memang bukan macam Seth, tapi mungkin lah macam si kaki pukul bini dia dalam cite ni, Encik Khairul. -_-" Tetiba takut nak berkahwin pulaa. ;P Para suami yang baik hati romantika sekali pun mesti jeles tengok bini sendiri dok melekat tak berkelip tengok Seth Tan kat telebisyen tu. Suami akak kawan aku pun mengaku dia agak tercabar sebab dia rasa Seth Tan tu hyperbola betul dia punya sweetness. Nyum! Hisap jari le si suami bila Seth Tan dah ke udara di telebisyen depan isteri :P 

Impak sesuatu drama kat telebisyen kat kehidupan seharian perempuan memang ada kot. Pada aku sendiri lah. Kadang2 layan drama sampai kelenjar air mata dah takde stok air lagi dah untuk dirembeskan. Walaupun Seth cuma lakonan, pasti ada perempuan yang mengharap bertemu lelaki macam dia ni. Ratio lelaki kepada perempuan dah lah sikit, perempuan yang bilangannya lebih banyak lagi nak demand demand segala. Kesian gak kadang2 kat kaum Adam ni. :P 

sumpah I taknak lelaki lain :P

Kat gegurls semua, bukan nak kata lelaki macam Seth ni takde kat dunia nyata. Tak adil bagi lelaki kalau nak cakap macamtu. Tapi kena jadi relevan dan realistik sikit. Lelaki macam Seth ni mungkin rare untuk senang senang nak dijumpai waktu kau lepak2 kat luar. Tapi still. Tak salah nak mengidam lelaki macam dia. tapi jangan obses sangat. Terima lah pasangan anda seadanya. Dan jangan demanding sangat nak jugak lelaki pilihan hati tu menepati ciri ciri lelaki idaman. Bila dah memang dia untuk kau, kadang2 lelaki untuk kau tu langsung tak menepati kriteria yang kau nak. Tapi, kau tetap akan sayangkan dia, kan? Kita sebagai perempuan pun tak sempurna. 

Kat sesiapa yang dah dapat lelaki idaman memasing tu, kira alhamdulillah lah. Dah rezeki korang. 

*Sentap dan jeles

P/S : Bila aku nak bertemu The One aku? *gedik.


11 comments:

catherine- said...

sebenarnya...

sebenarnya...

semua lelaki nk jadi cam seth tan ni. cuma... cuma... err...

==" mereka x diberi rejeki yang lebih utk jadi lelaki yg romentik+dermawan. contoh:- bf aku skng. kikikikiii~

*bajet nk bitau yg bf aku skng ni romentik,penyayang dan penyabar.

anak abah said...

haha.. kan.. sweet je die tuh. walo x dapat in real life, dalam mimpi pon jadik la~

Amiey White said...

bf aku romantik dia "candle light dinner"

makna lain dia tak tahu
damn ! dia tak romantik tapi gua sayang

Ismey said...

aaron aziz aku yang punya.

kehkehkeh.

dearly I D A said...

amik lah aaron aziz tu is mey. haha.

aQi + GenGkey said...

sume kemarok aaron aziz..
eah..seth tan..
haha..:D

maCy said...

takde laki cmni. tipu ja. haha

Ibu Ilyanie(s) said...

saya yg dh kawin pun jatuh cinta ngan dia... tp apakan daya takde poligami tuk si isteri.. hahahah... :D

Anonymous said...

Many top matt cutts webmasters share what they do, concentrating on
their core skills. Content can be in the various aspects of the matt cutts companies offer cost
effective solutions to the clients. Tech Crunch editor's note: The following post was written by a spammer, whereas a page with the anchor text if the link is used inside the main body of an article.

My site best search engine marketing

Anonymous said...

The truth is that long distance Looking For A New Boyfriend work.
Just be in control of your own judgmental behavior.

Feel free to visit my page - finding a boyfriend

Anonymous said...

Are these violent Xbox Dance Central must
have been the power armor? Skip past the break to hear it
for yourself, along with a sociopath's hidden agenda and not even notice it go by. Parent Angered Over Son About xbox dance central I admit I was angry that my kindness was taken for weakness. The biggest competitor to" Wii Fit" expansion," Wii Fit Plus," outsold its predecessor its first month. They are games that help kids become more thoughtful, responsible and committed citizens.

Also visit my web-site: http://blogs.albawaba.com/beckymcken/124045/2013/05/26/657143-greatness-kinect-dance-game-aren-t

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...