Monday, July 11, 2011

Girls Day Out - Part 1

lepak2...hangout dengan kawan2... and of course lepak dengan gf2 kita kan?
lupakan tentang lepak dengan kawan2 lelaki atau lepak dengan bf sendiri...
jom kita bercakap tentang lepak bersama girlfriends kite..ngeeee



bila kata nak melepak, hangout,member kata "hey babe! jom kuar??" mulut laju meluncur kata ok! we meet there!
hati melonjak gembira tahap x ingat.. cepat2 bukak cimb click or maybank2u check duit ade bape...
yela, nk kuar xkan xde duit
tapi kalau dah kata keluar dgn gf, duit xde pon sanggup keluar...
window shopping pon xpe...janji dpt keluar kan?? :)

*credit to zaratika *
*sorry kidnap gambar kamu*


bila keluar, bersiap mcm nak keluar dgn bf, liliat tudung sana, lilit tudung sini,
eyeshadow sikit, blusher sikit, eyeliner wajib, lip gloss sikit...
and tadaaaaaaa
sudah santek!!! jom keluar!!

bila keluar mulut masing2 macam mami jarum.....
and there we are,....GOSSIP TIME!!!!!!
you know gossip dan perempuan mmg xdpt dipisahkan... apa2 yang kita buat mesti ada gossip..
sebab tu perempuan ni senang masuk syurga dan sennag masuk neraka,,, sbb bnd2 mcm ni lah..so, gadis2 cantik, ingat ye! gosip2 jugak, tapi berpada ye... :)
ok! back to the gossip part.... time tu citer zaman sekolah, citer buruk or sweet pasal pakwe masing2, pasal SALE kat mall, pasal secret admire, pasal brandly new make up, n blablabla
semua tu adalah antara benda2 yang korang bualkan...

GIRLS DAY OUT
bagi aku sebagai seorang perempuan, hari tu adalah hari yang paling bahagia...tanpa bf, dan hanya perempuan..kalau dapat yang sekepala, sama2 kuat shopping, sama2 kepala gila, memang paling masyuk...
kadang2 lepak kat kedai makan je sampai 2 jam..borak pasal cerita2 terkumpul...order air sampai 2 3 gelas..
oh! heaven gile habaq hang! ngeeeee

kalau dapat shopping sekali, mmg best! ade pakar runding gitu,, bg idea mn cantik dan mana buruk.. kadang2 shopping tu xdela seberapa pon, tapi part mencari barang tu yang mcm gila.. tapi itu yang paling best moment kan? kalau dah buat investment yg banyak pon xsedar... cari sampai 10 kedai then end up beli brg kat kedai 1st pergi... tp xpe..u girls keluar dengan kawan2 yang sama kepala... semua jenis xkisah berjalan.. :)
untuk gadis2 yang type2 jaga kulit, lepak THE FACE SHOP, BODY SHOP, CRABTREE or WATSON pon dah boleh sampai sejam...try2 sana, try2 sini... last2 end up x beli pape..itu kemestian...

tu belum lg cerita pasal movie, ice skatting, bowling, karaoke...n etc
kalau nak cerita kat sini mesti x habis... so tgu GIRLS DAY OUT part 2 ye gadis2...ngeeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...