Friday, April 8, 2011

Hati seorang perempuan

pernah tak gf kau merajuk sebab kau tak balas msg / tak angkt kol dia?

pernah tak gf kau merajuk sebab kat tak pernah nak post something kat wall fb dia padahal kat fb perempuan lain macam2 kau post?

pernah tak gf kau merajuk sebab kau dah tak wish "gud nite baby cyg" macam waktu kau dan dia mula kapel dulu2?

pernah tak gf kau kata "awak da lain sekarang, tak macam yg sy kenal dulu" / ayat lain yg semaksud dengannya?


pernah tak alami benda ni? aku jamin ada lelaki atau perempuan pernah cakap macam ni dekat bf korang, dan yang lelaki pernah dikata begini oleh gf korang.
  
guys!
perempuan cakap benda2 macam ni sebab satu ja. dia rasa yang kau dah tak caring/ ambil berat dekat dia da.tu ja.then, bila dia dah start rasa macam 2, dia akan develop lagi satu perasaan, dimana dia akan mula rasa yang kau dah tak sayang dia macam dulu2. perempuan ni sebernanya simple ja. tapi cara lelaki yang membuatkan si perempuan jadi kompleks dan bertambah rumit. 


cuba kau imbas kembali sewaktu kau mula2 nak tackle gf kau. macam2 msg kau hantar kat dia. yg jiwang karat, yg lentok2, yg manja2, yg caring2. siap dedicate lagu lagi untuk "bakal gf" kau tu. yela, nak mengorat kan mestilah kena bagi yang hardcore punya. barulah "bakal gf" kau akan cair. ye dak?



then, bila kau dah dapat tackle gf kau tu dan usia hubungan korang sudah mencecah hampir setahun. everything will be different. yang si lelaki akan kata;-


"tak kan semua benda nak kena bagitaw? macam budak2 la u ni....!"


"cuba la jd matang sikit, tak kan 24 jam nak kna msg kot?..."


"eee.... jiwang la u ni"

dan macam2 lagi ayat yg tak tercapai dek akal si perempuan ni. bila kau dah start cakap macam ni, sudah tentulah kau punya gf akan cakap macam yg aku cakap kat atas td..

"u da lain, u bukan lg yg i knal dulu"


"u dah x sayang kat i kan?"


dan wahai lelaki, kau jangan nk melenting tak tentu pasal hanya disebabkan ayat2 kebudak2kan dari kaum perempuan ni. perempuan ada sebab yg tersendiri kenapa dia boleh bertindak mcm ni.


bagi aku, semuanya bermula dari saat kau tackle gf kau. kalau kau tak buat perangai sooooo-caringggg kau dekat dia waktu mula2 dulu, si perempuan tak akan ungkit benda2 macam ni. sebab perempuan sangat alert dengan perubahan. senang ja sebernanya nak elak semua ni "just be youself" start kau tackle dia sampai lah bila2 ok. 

maksud aku...
yg sebernanya kau ni bukannlah yang jenis caring sngt pon, bukanlah jenis yang suka bermadah-helah pon, bukanlah jenis yg romantik pon, sooooo.... tak payah jadi macam 2 ok. just be yourself. so kau punya gf sure takkan nak ungkit2 pasal sikap kau waktu dulu dan sekarang.dia akan terima kau seadanya.dan kau pun tak payah nak serabut dengan ayat2 so-childish dari si perempuan ok.


nampak macam simple kan? tapi sebernanya tak.. u hav to face it first, then you will know.
kenapa aku cakap susah? kerana ianya berkaitan dengan hati.


"they may forget what you said, but they will never forget how you made them feel"
Carl W. Buechner


9 comments:

~DeaLin~ Luv!! said...

betul2..
sgt stuju ngn entry ni..
:)

s1t1 2uL41k4 said...

yeah. true. kuncinya.. kalau rasa2 tak boleh nak istiqamah, tolonglah jangan mulakan!! kan? kan?

NSJ3108 said...

salam..setuju2..hati perempuan ni komplex kan?

ismey said...

yee. betul betul betul semua. ;)

Anonymous said...

omg. this is the shortest and truest post i've ever read in my life. :')

amalia said...

betul ,sangat setuju :)

Cik Dania said...

setuju sangat.. :))..

OrangeFay said...

Mula2 couple : Suweettt jer mcam gula2 (kalah kot gula2)

nak 1 tahun : Dah kureng skit suweett die~

1 tahun lebih skit : Dah ade rasa masam2 ngan pahit2..

2 tahun : 24/7 war..

Tapi x jgak kot, tgok pasangan tu jgak~ hehhe

P/s. Entri yg sgat2 betul..reality~

Khoirul said...


BEST SELLER PRODUK
TOKO ACHONG - HUA


- Alat Bantu Sex Pria

- Alat Bantu Sex Wanita

- Cream Pembesar Payu Rara

- Kapsul Pembesar Payu Dara

- Kapsul Peninggi Badan

- Kecantikan

- Kesehatan

- Kondom Silikon

- Minyak Pembesar Penis

- Obat Kuat Pria

- Obat Pelangsing

- Obat Pembesar Penis

- Obat Penggemuk Badan

- Obat Penumbuh Rambut

- Obat Penyubur Sperma

- Obat Perangsang

- Penghilang Tatto Permanen

- Vakum Pembesar Penis

- Vakum Pembesar Payu Dara

- SELAMAT BERBELANJA -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...