Friday, April 29, 2011

Quotes.

Hello handsome girls :)
Dah diseru untuk kembali menaip di blog ini setelah beberapa lama pergi membawa diri. Today I'm gonnna talk about girl and quotes or lebih dikenali dengan petikan,pepatah perumpamaan or apa semua ect. I think girls and quotes memang tak dpt dipisahkan aite? 


 Lebih2 lagi bila bermadah cinta bersama bf. Yes ! I knew it. Every girls know this biarpun single double or triple. Kat mak ayah takde pulak bagi quotes berjela-jela nak kenang jasa.
 Dengan kawan2 pun sama lebih2 lagi dgn bff yang jadi teman bersuap tido sebantal dan tikam belakang. OPS!. itu hakikatnya orang yang rapat selalu jdi mangsa kita.ngehehe.
now berbalik pada point asal, kalau tgk kat blog perempuan tak kira yang feymes ke tak feymes ke pasti terselit sedikit sebanyak quote yang memberi inspirasi, menyentuh hati or buat kita realised that things not only happen to us but other people too aite?
This is quotes that I take from other blogger, great people and tumblr ;)

Everybody wants life to run smoothly, but it’s the mistakes that make life interesting.-Mr. K

You're obviously not my first. But somehow, I do not know how long will it go to make you the last. - bukan penggoda

Dan ya, cinta itu mungkin rasa yang paling dalam dan tidak mampu disentuh oleh sesiapa. - Lord Zara

The best thing about me is you.- Shannon Crown

“If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude.”
Maya Angelou


tumblr really have an inspiring quotes !

Looks every quotes tuh boleyh inspire kita untuk berfikir lebih jauh ke depan or mengenangkan kembali apa yang kita buat, pernah buat dan akan buat. It is just a simple words but seriously hell yeah meresap jiwa menyentapkan dada. Thus, girls buat yang patah hati putus cinta or hati tengah berbunga ceria tak kira apa reason sekalipun aku pasti akan ada quotes yg boleyh bagi balik semnagt korang kan?

And kalau nak lebih mudah, you are welcome to join tumblr, buat or reblog other people pictures or quotes. Many and many quotes are there and in leisure time kalau rasa down tengok and belek balik InsyaAllah mampu memberi balik semangat yang hilang. In tumblr I bet everything about life is there not only quotes but song, photos, fashion and also food that can inspire you to be more creative, release your tension and yes make you use your brain more wisely. You can have your own beautiful world there just beware jangan amik hak cipta org lain and buat sebagai hak milik sendiri.
Quotes that inspire me? 

Hidup ni lebih indah jika kite beryakinan terhadap diri sendiri tnpa mengharapkan org lain utk berdiri. its about how we look ourself. i think. gonna stand up like big girl & catch up my dream. :) - Shafira Adila
  
take the good with the bad, smile with the sad, love what you got, and remember what you had. then, you can smile on the most unexpected thing that might makes you cry. - Anonymous

ALLAH places the heaviest burden on those who can carry its weight - Cik Epal
so that's all my likey tikey quoetes.

minds to share yours? hit the comment box below and shared your favorite quotes or ur OWN quote :)

love,
D

4 comments:

dibnye said...

mistakes make masters. aku pegang quote ni lame dah.

D. Danish said...

@dibnye - dari kesilapan kita belajar :D

Miss Shana Pepatung..T_T said...

It will always make you feel bitter to let go of your past. But always remember: that bitter feeling leads you into a better person.~~hurmm...

bukan penggoda said...

waaaa... x sgka ada my quote there! uhuk uhuk. terharu. mwahahahaha.

thanks btw! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...