Sunday, April 10, 2011

let it out girls~

hye girls!!! hye chantek!! hye gadis!!
so wassup girls? feel better today?

*ni first entry aku, so xde la nak tulis bnd2 heavy sgt kan...

when is your first cry towards human being?
susah ea nak jawab....ok aku tukar sikit soalan tu..

*after edited : when is your first cry towards your beloved???
soalan ni mesti ade jawapan...kan3?

zaman dolu2 kalau putus cinta, semua nak nangis..pastu p ngadu kat kawan2... kawan2 pon dengan baik hati dan murah hatinya memberikan consultation percuma kat korang... "dahla, jangan nangis sebab laki la".. oh! garangnye... tapi tu la tugas kawan2 kan... nasihat menasihati...

tapi bukan nak ckp apela kan... sesapa perempuan yang putus cinta mesti nangis... kalau xnangis in real pon, nangis in virtual..hahha bahasa sains apa ntah aku guna ni...maksud aku kalau x nanngis yang tahap kuarkan air mata tu, nangis dalam hati la... aku tau kita ni sama2 perempuan... bukan senang2 je nak nangis kan... bila sampai 1 tahap yang betul2 xtahan baru kita boleh nangis...kan3?

itu part nangis masa putus cinta.... kalau nangis masa bercinta? haha
kalau dapat bf yang gentle habis, daring segala...mmg bestla kan ... xde maknenye nak nangis..kalau nak merajuk pon kejap je sbb bf amik berat,...tapi kalau dapat boyfriend yang mcm haram j..keje tau nak main game, lepak dgn member, lepak mamak sampai pagi tgk bola, cane plak? xke rase nak bunuh je bf sendiri...time tu bukan tahap nangis sekali dua tapi sepuluh dua puluh kali dah nangis... tu pon belum tentu dapat sedarkan dia betapa sakitnya hati kita kat dia..hahha sabo jela.. :)



so bagi aku, aku percaya yang perempuan ni semuanya adalah very strong person inside and outside.. susah kita nak mengalirkan air mata tapi once air mata tu keluar bermakna kita betul2 bermaksud untuk menangis.. kita ni orang anggap sebagai kaum yang lemah tapi sebenarnya kita la kaum yang kuat... kalau x, xkan la kita boleh dikurniakan kekuatan utk melahirkan zuriat yang sakitnya 1/10 dari senggugut yang korang alami every single time korg period kan.. [ ups! bahasa direct sgtkah? ]

*wahai lelaki2 di luar sana, kalau korang ade awek yang korang rasa dia cukup tough untuk tahan dengan perangai korang, korang mmg betul tapi x bermakna korang boleh teruskan kegiatan menyakitkan hati awek korang tu.. kalau awek korang ckp dia ok sedangkan korang tau dia ada masalah, bermakna dia mmg perlukan korang ada dgn dia saat tu.. kalau dia tibe2 menangis depan korang, korang jangan plak ckp dia minanh cengeng tapi sebenarnya dia tgh melalui 1 fasa di mana dia da x mampu nak menahan apa yang sedang dia rasa.. perkataan 'saya ok je' yang keluar dari mulut perempuan sebenarnya adalah hint untuk korang paham yang dia sedang mengalamai masalah dan dia perlukan seseorang utk ada dgn dia saat tu...so, korang la kan yg paling layak ada dgn dia....

*utk gadis2,wanita2...kita semuanya kuat... setiap yang kita buat adalah satu perlakuan yang ikhlas... kalau nak menangis, menangis je..kalau nak marah, menangisla.. kalau sedih, menangisla... jangan ego.. sebab kita memang dilahirkan dengan hati yang lembut dan sensitif... :)

*maafla...entry pertama aku...tu yg mcm apa sikit ayat tu..hahah papepun, learn something is better than nothing kan....


"to see a women cry ain't that easy but to make them hurt is just a piece of cake because they are born with a lot of sense of sensitivity "


5 comments:

ismey said...

wahh terbaiklah nenek. Ni dari hati aku yang aku tak pandai explain on word. *thumbs up!

miss clorox_xoxo said...

hahaha mengong.... malu3.. :)

Eyka said...

nice entri! suke~ :)

aimi shahida said...

LikeSSS ♥

D. Danish said...

@thanx everyone !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...