Friday, April 8, 2011

Perempuan Dan Aktiviti Boring


Assalamualaikum,
Anda perempuan dan sedang membaca entri ini dan sila nilai kehidupan seharian.
Lihat betapa boringnya hidup majoriti drpd kalian jika dibandingkan dengan lelaki.

1) Awal pagi bersiap ke kelas/tempat kerja.Pukul berapa anda bangun dan berapa lama tempoh anda ambil untuk siap?

2) Berapa lama tempoh anda ambil untuk iron baju/tudung,memilih warna yang sesuai dan seterusnya memakainya.

3) Berapa banyak peralatan losyen/foundation/compact
powder/eyeliner/eyeshadow/blusher/lipstick/lipbalm/moisturizer/mascara/concealer/lip liner/fake eyelash/apa apa yg aku tak mampu nak senarai kat sini yang kau perlukan setiap hari.

4) Berapa lama pula anda ambil masa untuk menunggu kawan anda yg lain bersiap (sekiranya tunggu kawan di hadapan kolej/pintu pagar sekolah/ofis)?

5) Bila pergi restoran/cafe/kantin, berapa lama masa anda ambil utk memilih atau lebih tepat menilai setiap jenis makanan di situ? Dan jika dihidang secara buffet, berapa kali anda ambil nasi dan mencedoknya keluar semula? Dan pilih ayam berapa kali anda belek ayam tersebut?

6) Bila ke pusat membeli belah, berapa kali anda pusing kedai sama, berapa masa anda peruntukkan utk memilih sesuatu pakaian dan berapa kali anda masuk fitting room?

7) Kenapa anda suka bergambar di dalam toilet?

8) Kenapa kalau diwaktu boring anda lebih gemar menonton cerita korea berbanding keluar rumah dan mengeluarkan peluh?

9) Kenapa anda suka mengurungkan diri dalam rumah berbanding mencuba suka ekstrem di luar? Perempuan tak mampu atau tak mempunyai kudrat sehebat lelaki?

10) Kenapa perempuan study awal sebulan drpd lelaki tetapi lelaki mampu study sehari utk cover apa yg anda baca selama sebulan?

11) Kenapa perempuan lebih banyak bercakap drpd berfikir?Seperti bertih jagung, tahu?

12) Kenapa anda suka melirik kepada perempuan berpakaian pelik dan kemudian berbisik kepada kwn sebelah "eh tgk dia tu"

13) Kenapa anda tak boleh nampak pantulan diri anda sendiri?Nanti automatik tgn memegang tudung atau rambut?

14) Kenapa bila outing atau bersiar-siar anda mesti ke shopping complex? kenapa tidak air terjun? pusat paintball? panjat bukit? main futsal? wall-climbing?

Dah jawab soalan? Dan sila membuat perbandingan sendiri mengenai soalan di atas kepada lelaki.Berapa banyak aktiviti boring anda buat dan berapa banyak masa anda habiskan dalam hidup?

mungkin boleh kaji kembali dan kurangkan aktiviti kurang berfaedah, perempuan perlu berdikari, tak perlu terlalu bergantung kepada kawan.Kawan katanya memakan kawan sendiri.Terpulang kepada anda, satu soalan sy, berapa ramai antara anda masih berhubung baik bercerita gosip dgn kawan tadika/sekolah rendah anda? kawan dtg dan pergi, tak perlu habiskan masa utk buat perkara di no 4 ya?

Itu sahaja.Selamat tinggal.





9 comments:

Miss D said...

no 10. so true. rase nak geget jari tarik rambut segala ! :(

si ceri said...

ya betul;)

tuka angin selalu. make our life diff all the time :D

Anonymous said...

These are all not considered boring activities. Why we keep doing it if they are boring? These are our nature. You are woman too, I'm sure you understand. :)

AR the annoying said...

@anonymous : this is boring, we need to do something worth our time, im a woman, and doesn't really care about those above especially no 2,3,4 and 8. Count up your time and see how can you save by not really spent your time there.

thisisyourgirlfriend said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

you shouldn't be comparing between the genders. of course the preferences are not the same.

ismey said...

anonymous : y not hm? y we cant do what they do? yes maybe there are some difference in the preferences. but we still need to do something worth other than the typical things that we did before.;)

ツ I am ME ツ said...

tepatilah masa..

Bashtiah said...

SEriusly i setuju gila okay dengan nombor 4 tuh! Tunggu kawan lain bersiap... Mmg buang masa gila. Dulu i slalu ah camtu tapi dh masuk uni ni dah tak dah ah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...