Friday, April 22, 2011

perigi cari timba

hye korang.... rasa mcm lama gila aku x mengupdatekan diri aku dgn blog ni...
hmm what should i say.. final syndrom....feel the sama way tooo rite? haha

sekarang ni aku rasa mood aku mcm agak berbunga2 sikit... taman baru terasa nak mekar dalam hati tapi lupakan citer tu..nnt meleret semua org tau,...x suprise la..haahah

pernah dengar peribahasa pergi cari timba?
ok thing goes like this... aku taw korang akan expect aku untuk cakap pasal trend sekarang yang perempuan cr lelaki.. sekarang ni jujur la aku katakan yang dah x ada lagi beza kalau laki propose perempuan or perempuan propose laki.. sbb bagi aku zaman sekarang ni semua benda da x ikut sifat asal dia lagi..
*maybe ade yg xsetuju dgn statement..kebebasan menulis kan..HAHAH

dalam diam aku menyintaimu...cewahh...ok ini yang ak cuba nak sampaikan kat korang kenapa aku setuju dengan trend perigi cari timba.

  1. perempuan  x kan jatuh hati pada lelaki dengan mudah.. so kalau da suka meaning lelaki tu mmg ade x-factor yg superb sampai perempuan yang propose dia..
  2. x kisah sapa yang propose pon tapi kalau perempuan yang propose meaning dia mmg da pikir msk2 apa yang akan jadi lepas tu..
  3. perempuan x pernah main-main dalam hal mcmni...
  4. siapa yang commonly mengalah dalam perhubungan? perempuan kan... come on la guys kalau korg nak marah your gf semata2 gf korang kaki shopping, kuat merajuk..oh please...merajuk n shopping are us :)
  5. bagi perempuan, sayang tu adalah tanggungjawab.. cinta tu satu anugerah...so penghargaan utk both sayang dan cinta tu sangat mendalam bagi mereka...

cukupla aku bg 5 je dulu..kang muntah plak korang nak bc.. sesungguhnya cinta tu x pernah kenal siapa... yang penting kita tau mcmana nak menghargai dan menjaga hati....

so ladies... kalau da suka, jangan simpan... luahkan.. kalau simpan nnt merana.. xsalah kalau kita yang jadi permulaan.. it is not a crime girls...tapi fikir masak2 dalam setiap apa yang kita nak buat..jangan buat pisang berbuah 10 kali ok...
sampai sini je la....
cha chin chaw

4 comments:

nor ramizah ramlan. said...

ngeh2. pernah purpose. kami kawan :)

GamUHU said...

perigi cari timba? pernah terjadi kat aku. last break sebab gurl CURANG!.

D. Danish said...

@nor ramizah ramlan - :DD

@GamUHU - well, mashi ada ramai perempuan yang setia :)

iryna idris said...

errr . perigi cri timba . nak kejar seseorang lelaki . ishh saya malu kot . if suke sangat kat die un terpaksa simpam bab malu direject ! :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...