Sunday, May 29, 2011

Boyfriend Rupawan

Assalamualaikum girls and gays ;)

First soalan yang perempuan akan tanya pada kawan mereka tentang crush, secret admire, boyfriend kawan mereka itu mesti

Handsome tak?


Hah, jangan nak geleng-geleng kepala ye. Cuba bagitahu siapa yang tak mahu boyfriend handsome? Keluar date pun bukan setakat tak malu, bangga lagikan.


Tapi, kau tahu tak risiko boyfriend handsome? Ingat bahagia sangat ke perempuan-perempuan yang berboyfriendkan lelaki handsome ini? Kalau kau macam Hanis Zalikha takpelah tak kesah boyfriend macam Cristiano Ronaldo pun. *Hai Rara. Hee.

Mitosnya, semua orang setuju yang lelaki handsome ni PLAYBOY. Maklumlah rupa idaman Malaya. Dahlah kat Malaya ni makin pupus lelaki-lelaki kacak. Aaron Aziz pun import dari Singapore tahu. Jadi kebanyakan perempuan sentiasa rasa tak selamat sebab takut dipermainkan.

Kalaupun lelaki handsome tu tak playboy, masalah lain pula yang muncul. Betina garik yang tak sedar diri dah tahu lelaki tu kepunyaan orang tetap juga nak cucuk line. Tipikal ayat,  yang mereka akan cakap,

"Alah, baru couple belum kahwin lagi" atau

"Best women win" atau

"I lebih hot. Lelaki handsome tu tak layak untuk dia"

Hangguk kau. Spesis ni sangat bahaya. Boleh jahanam 7,8 tahun mahligai cinta yang dah teguh.

Dan masalah yang paling serius sekali adalah diri sendiri. Rendah diri. Yelah kalau diri sendiri kulit macam bontot kuali tapi boyfriend putih macam susu lembu. Kau tak rasa segan ke berjalan sebelah. Macam tahi cicak.


Kesimpulannya, tak bertuah manapun dapat boyfriend handsome sebab rupa tak menjanjikan bahagia. Oh, bahagia tapi sementara. Bila umur dah 80, kerut kedut kat muka, pipi menggelebeh, kepala botak beruban, perut jalan kedepan, gigi rongak berlubang. Tang mana lagi hensem woi?

Jadi, bersyukurlah dengan apa yang ada. Takde apa yang sempurna dalam dunia ni. Mana tahu muka handsome, bontot kurap 8 inci? Eeiiww!

17 comments:

Lucifer said...

satu!

Lucifer said...

dua!

Lucifer said...

tiga!

Lucifer said...

empat!

Lucifer said...

jap, nak baca.,

Lucifer said...

aku tak hensem

Lucifer said...

okbai!

Danish. said...

Lucifer, sila behave.

-.-'

gabanMorka said...

bukan trend pilih lelaki kaya ke sekarang?

eszol raar said...

aku bersama gaban morka


aku pun pilih mak ikan kaya

ismey said...

@Lucifer, sila behave.

-.-'

@gabanMorka : Tapi 1st sekali pertanyaan hensem tak. Kalau tak hensem tp byk duit, bunyik nye cenggini

"nasib baik poket tebal."

Raihana Izzati said...

Aku pilih lelaki tak ensem.

sebab orang cakap kena opposite.keh3

sila beratur ramai2 nak tampar aku laju2.hoho

♛ AR the annoying said...

Btw, Hanis Zalikha isn't beautiful, she only have nice body with beautiful hair, she is not beautiful.for real!

and she don't deserve Cristiano Ronaldo.Bheheheh.

MiZ Rayy said...

yg xhnsem pon betina garik nk dekat.. klau hnsem xpyh ckp la..

Yg xhnsem pon dok xsedaq diri lg..
Yg hnsem lagiiii lah..

ismey said...

@Raihana Izzati : Err? oke betul apa kau cakap. *Eh, kenapa hidung aku tiba-tiba panjang ni*

@AR The Annoying : Okay tukar. Bukan Harnis tapi Yuyu zulaikha :p

@MiZ Rayy : Hahaha. huih. emosinya. sabar, sabar. ;)

Hatred24 said...

aku ckp ; pompuan pkai shawl ni x cntik

Pistachio said...

aku tgk yg sweet je~

huahuahua...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...