Thursday, May 26, 2011

Sikap Memualkan

Assalamualaikum,

Tahukah kalian bahawa perempuan lebih banyak mempunyai sikap yg memualkan berbanding lelaki?Mungkin terdorong oleh nafsu yg lebih banyak drpd lelaki.

Lelaki menang dengan ego mereka, tetapi perempuan menang dengan 1001 sikap memualkan.Aku ada sejenis hobi.Aku suka blogwalking ke blog gadis-gadis cantik.Aku suka tengok cara mereka menggayakan hijab! Cantik!

Tapi itu bukan isu aku nak persoal hari ini.Isu hari ini adalah, dalam aku menjalankan blogwalking, aku terpana dengan kecantikan style mereka bertudung.Tapi yang mematikan mood aku adalah mereka suka SHOW-OFF.

Bukan tunjuk dada mereka angkara tudung singkat, bukan!Itu dah tipikal.
Isunya sekarang show-off benda lain.Pernah kalian nampak objek seperti :

Ipad, blackberry, iphone, DSLR, tiket Justin Bieber?

Ya, itu adalah antara perkara yang mereka pamerkan. Lagi satu cara show-off ialah dengan membuat checklist, bagi aku itu kalian boleh tempek di desktop, mahupun diary kalian.Kalau kalian menulisnya di blog dan blog itu umum, aku rasakan mcm kau nak menunjuk, terutamanya kalau kau dah dpt laksanakan perkara itu (material).

Sikap ini aku simpulkan dalam ayat ini :

"I'm the only one who have this, and you can't or almost possible to have one"

Dan ini percakapan balas dari aku :

"Hell no girl,i can afford them all but will show it off to my readers.They can own that too!So please get your ass off"

Perbuatan demikian seolah menempek tahi di muka sendiri.Jika anda terasa di hidung, memang ianya untuk merendahkan hidung tinggi, mengurangkan perbuatan mendabik dan mendada.

Sorry if you get your butt hurt :)

















INI CONTOHNYA


13 comments:

bujal X said...

jeles lettew~hihi~~

ok~isu kamu sememangnya amat mengannoyingkan.saya ada satu kawan perempuan yang tiap hari dalam fbnya adalah penceritaan tentang BB merahjambunya.benci tahu!

catherine- said...

ahh.. komen bujal sgt comel!

;p~

♛ AR the annoying said...

@ Bujal : isu ni annoyingkan siapa yg terasa je. Hahaha.

Memang aku dah ckp, perempuan ini kadangkala memualkan. sama ada mereka sedar atau x.

@catherine : -.-

gedek! said...

Uncle tak perasan langsong pompuan tu pegang iPad....

Sebab mata uncle tertumpu kat tempat lain...

♛ AR the annoying said...

bagus. itu perkara kedua yg perempuan akan perasan.

perempuan = material

lelaki = sexy

Khairul Antasha said...

hehe...

kalo x tunjuk org x tahu...haihhh nak kena tunjuk juga..haihhhhh....

suka entry ni!

gabanMorka said...

weh, aku online ni!

via blackberry

mendatak hijau said...

hahaa...mmg betul lah tu.kalu ade pakwe,siap tayang aksi2 menyeramkann...bajet die sorg ade pakwe...tuihhh

tp aku hensem dan macho..suka simpan.

ismey said...

tapi kenapa aku pun tak nampak ipad tu first2 tengok gambar tu? mata lebih tertarik tempat yang lain. musykil.

♛ AR the annoying said...

@Khairul Antasha : motif dia aku nk tnya kenapa nk tunjuk kt org? Hiburan? Meningkatkan confident? Bangga?

@gabanMorka : mine is via Nokia 3310

@Mentadak hijau : Kau nak ckp kau jgk terlibat dgn aksi2 menyeramkan ke??

@ismey : i guess you're nyah. HAHA

nur said...

sifat memualkan = show off
sifat menjengkelkan = jeles

keh3

Hatred24 said...

awek yg menjengkelkan aku ialah awek yg suka cover cun.

serenity said...

awek yang memualkan ialah aku. ya. aku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...